Yrkesfag

Innhold

Yrkesfag-ambassadør Ali Sarrage

Ali Sarrage jobber hos ServiceSkolen Harald A.Møller i Lillestrøm.

Kort om Ali Sarrage:

Alder: 24

Skolegang: Stovner videregående skole (Vg1 og Vg2). Tok fagbrevet i 2013.

Jobb: Serviceskolen – Harald A. Møller AS.

Faglige interesser: Utvikling av fremtidens, elektroniske, biler.

Personlige interesser: Alle former for elektronikk.

Kan følges i sosiale medier: Pintaram.com

- Hvordan hadde det seg at du valgte yrkesfag?

- Helt siden jeg var en liten kid har jeg vært interessert i alt som er batteridrevet. Jeg pleide å demontere lekene mine for så å sette dem sammen igjen. En bil ble til et helikopter istedenfor. Jeg liker både mekanikk og elektronikk. Denne kombinasjonen er bilmekanikk. Derfor valgte jeg å bli bilmekaniker.

Hvilke personlige egenskaper er viktig i dette faget?

Det er viktig å være tålmodig og detaljorientert. Du må like å pusle med små og store deler og sette dem sammen. Nysgjerrighet er også en fordel. Er man sulten nok, og villig til å lære nye ting i faget, kan man nå langt i dette yrket.

Hvordan vil du beskrive det første året på videregående skole?

Jeg gikk på teknikk og industriell produksjon (Vg1) på Stovner videregående skole. Det handlet ikke så mye om bil den første tiden. Det var en god del teori. Men vi lærte generelle ting som sveising, dreiing, HMS og om maskiner. Dette er en linje som gir deg flere valgmuligheter til det andre året på videregåendeskole. Jeg søkte meg selvfølgelig videre til bilfaget lettekjøretøy.

Hvordan fant du læreplassen din?

Vi var tre stykker i klassen som trengte lærlingplass, så læreren vår tok kontakt med Møller Bil. De hadde tre ledige lærlingplasser, hos tre forskjellige forhandlere. Det sto mellom Audi, volksvagen og SKODA. Siden alle ville jobbe for Audi, hadde vi loddtrekning. Jeg endte opp med SKODA, men jeg var den eneste som senere fikk tilbud om fast jobb.

Hva tenker du om ditt yrkesvalg i dag?

Det er det beste valget jeg har tatt. Siden jeg tok fagbrevet i 2013 har jeg utviklet meg og blitt forfremmet i Møllersystemet. I dag jobber jeg Serviceskolen hos Harald A. Møller og holder kurs for mekanikere og lærlinger. Det som er så bra med dette yrket, er at man ikke trenger å stå stille karrieremessig. Man har hele tiden muligheten til å utvikle seg faglig og avansere i jobben.

Hva vil du si til dem som vurderer hvilke fag de skal velge?

Ingen trenger å ha det kjedelig på jobb. Det finnes et yrke for alle. Men man må være interessert i det faget man velger. Det er fint å få råd fra en rådgiver, men stol på deg selv.

Følg Ali i sosiale medier:

Skrevet av journalist Trine-Lise Gjesdal.