Yrkesfag

Innhold

Yrkesambassadør Tobias Alm

Tobias Alm er tidligere lærling i CNC-maskineringsteknikk hos Nammo Raufoss AS.

Kort om Tobias Alm:

Alder: 21 år

Fag: CNC-maskineringsteknikk

Kommer fra: Toten i Oppland fylke

Bor: Toten

Bedrift: Nammo Raufoss AS

Følg Tobias i sosiale medier: Instagram

- Hvilken utdanning har du – og hvordan trivdes du med den?

- Jeg har to år bak meg på teknikk og Industriell produksjon ved Raufoss videregående skole og to år som lærling hos Nammo Bedriftskolen. Jeg kunne på ingen måte valgt et yrke som passer meg bedre. Faget engasjerer meg også stort på fritiden.

- Hvorfor har du valgt ditt fag?

- Jeg valgte CNC-Faget fordi faget har mye å by på. Faget krever stor kompetanse innen matematikk og fysikk. Faget er også på et svært høyt teknologisk nivå, og krever mye av meg som maskineringsteknikker. 

- Hva er det beste med faget ditt? Hvorfor skal andre velge det faget du har valgt?

- Faget er svært kreativt og passer like godt for jenter og gutter. Faget er renslig og man blir sjeldent møkkete. CNC er et fag som ikke er synlig ut i samfunnet, så det absolutt å anbefale et bedriftsbesøk mens man gå på ungdomsskolen eller videregående. Da får elevene muligheten til å se hvilke forskjellige jobber som finnes rundt i nærområdet.

- Hvordan opplevde du å være en del av det norske landslaget i yrkesfag?

- Å klare å komme på landslaget har vært et stort mål for meg i 5 år. Jeg har tidligere vunnet 6 ulike yrkeskonkurranser i forskjellige fag som sveising, industrimekaniker, maskinering og CNC- Maskinering. Målet mitt gjennom disse 5 årene har var å kvalifisere meg til Yrkes-VM i 2017.

- På hvilken måte kan din deltakelse i Yrkes-VM spille inn på din videre karriere?

- Å delta i VM beviser høy kompetanse, og viser hvor mye man engasjerer seg i faget, og det er positivt for fremtiden min

- Hvordan vil du beskrive deg selv som person?

- Jeg vet selv at jeg er en energisk person og positivt innstilt. Jeg er kreativ og alltid åpen for nye impulser.

- Hva driver du med på fritiden?

- På fritiden kjører jeg Motocross aktivt. Jeg er også en ivrig mekaniker og har eget motorverksted som jeg jobber store deler av tiden min.

Følg Tobias i sosiale medier: