Yrkesfag

Innhold

Fadder: Bjørn Heramb

Fadder Bjørn Heramb

Fadder Bjørn Heramb

Karl M. Gulbrandsen Stansefabrikk AS ble etablert i 1917.  Vi er spesialister på masseproduksjon av utstansede detaljer, og har en høy grad av automasjon og robotisering. Vi har 28 ansatte, hvor over halvparten har fagbrev som er ervervet i bedriften.

KMG er en innovativ bedrift som hele tiden benytter moderne produksjonsutstyr innen DAK/DAP både i platebearbeiding, sponfraskillende og tråderodering.

Produktene:

KMG har egne produkter, samt at vi er underleverandør av en rekke produkter. Vår konstruksjonsavdeling utvikler ofte avanserte verktøy i eget hus for å kunne masseprodusere detaljer med optimalt resultat. KMG har også vedlikehold på verktøy, og ser til at de alltid er i en forfatning som sikrer en feilfri, rasjonell og bærekraftig produksjon. Vi lager verktøy på etterspørsel både for enkle og komplekse, sammensatte produkter. Vi utfører maskinering av deler, produksjon av mekaniske komponenter til elektronikk og fremstiller produkter og tjenester til assorterte bransjer. Verktøyavdelingen hos KMG lager verktøy for varierte produkter. Fra enkle små platedetaljer til store avanserte sammenstillinger. KMG er spesialister på å fremstille verktøy for å kunne rasjonelt og rimelig produsere store antall med høy nøyaktighet og presisjon. 

Fagområder:

KMG er godkjent opplæringsbedrift i følgende fag;

  • Verktøymaker
  • CNC-operatør
  • Produksjonsteknikk
  • Sveising

Etter at vår verktøymaker lærling nettopp tok fagbrev, er det for tiden kun en lærling i sveisefaget i bedriften.

KMG har lærlinger i bedriften, for selv å kunne forme fremtidens ypperste fagarbeidere.

Vår beste og kanskje eneste måte å få gode fagarbeidere til våre fag, er å lære de opp fra start.

KMG er tilknyttet opplæringskontoret for mekaniske fag på Romerike, som hjelper til med å følge opp våre lærlinger.

Opplæringsansvarlige er undertegnede; Bjørn Heramb.

Jeg startet selv i bedriften som lærling 1. september 1988. Og tok fagbrev som verktøymaker i mai 1990. Etter læretiden fikk jeg min eldre bror André Heramb til å begynne i lære, også han som verktøymaker. Høsten 1990 startet vi begge to på forkurs til ingeniørstudiet på kveldstid, og var uteksaminert høgskole maskiningeniører begge to i juni 1994. 

1. september 1994 overtok/ kjøpte vi bedriften, sammen med vår tredje bror.

Undertegnede fungerer i som Teknisk sjef og personal ansvarlig. Har opplæringsansvaret for alle lærlingene i bedriften, og sitter i prøvenemnd for verktøymakerfaget.

For mer informasjon, besøk vår hjemmeside; www.kmg.no

Kontakt Bjørn Heramb på  e-post: bjorn@kmg.no eller på mobil: 930 40 330