Yrkesfag

Innhold

Artikler

Vis filtrering

21 resultater

Type artikkel
Velg område
21 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Aktuelt

  Hvorfor trenger vi flere læreplasser?

  Vi trenger flere læreplasser hvis vi vil at unge skal bruke utdanningsretten sin til yrkesfag. Myndigheten og partene i arbeidslivet jobber sammen for å få flere bedrifter og virksomheter til å ta et opplæringsansvar.

 2. Aktuelt

  Snekkeryrket gjennom "ungdomsbriller"

  Yrkesfagenes år 2018 har innledet et samarbeid med gruppen "Ung Snekker" i Norsk Trevare. Sammen skal vi heve yrkesfagenes anseelse og samtidig promotere snekkeryrket.

 3. Aktuelt

  Læreplassjeger - bli med!

  Kampanjen Yrkesfagenes år 2018 samarbeider med fylkeskommunene om å finne flere lærebedrifter og læreplasser. Denne aktiviteten kaller vi "Læreplassjeger". Lanseringen skjer 14. mai av kunnskapsminister Jan Tore Sanner i Tromsø.

 4. Aktuelt

  Tilfeldig valg kan åpne mange muligheter

  Mulighetene dukker opp og valgmulighetene er mange. Slik beskriver Espen Stene (35) hverdagen som rørlegger. Valg av faget ble litt tilfeldig for hans del, men han visste han ville gjøre noe praktisk.

 5. Aktuelt

  Resultater fra Skole-NM 2018

  De første resultatene fra Skole-NM 2018 er nå klare. Det er kåret vinnere i 16 yrkesfag og vi gratulerer både vinnerne og de øvrige deltakerne.

 6. Aktuelt

  Skole-NM 2018 er i gang

  Skole-NM 2018 er nå i gang i Hedmark, og vi sender livesending fra åpningsseremonien og konkurransene på Hamar i morgen. Følg med, følg med.

 7. Aktuelt

  1200 flere søkte seg til yrkesfag

  Det er i år nesten like mange søkere til yrkesfag som til studieforberedende fag, viser søkertall til videregående utdanning.

 8. Aktuelt

  Ny struktur for yrkesfag

  Kunnskapsminister Jan Tore Sanner vil gi elever på yrkesfag mer spesialisering fra første skoleår. Regjeringen vil utvide antall utdanningsprogrammer fra åtte til ti, for å samle elever som har mer faglig innhold til felles.

 9. Aktuelt

  Bli kjent med yrkesfagene på Snapchat

  Kampanjen Yrkesfagenes år 2018 jobber for å øke kunnskapen blant de unge om karrieremuligheter innen yrkesfag. Nå viser flere unge frem sin jobbhverdag på vår Snapchat-konto: worldskills_no

 10. Aktuelt, Gode historier

  Har klokkertro på fagarbeidere

  Ingen app kan erstatte fysisk arbeid. Det vil alltid være behov for fagarbeidere, forsikrer Leif Ottar Heimro i Kværner på Stord. Konsernet har lang tradisjon for å ta inn lærlinger.