Yrkesfag

Innhold

Artikler

Vis filtrering

26 resultater

Type artikkel
Velg område
26 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Aktuelt

  Flere velger yrkesfag

  For første gang på mange år velger like mange yrkesfag som studiespesialisering. I overkant av 34.500 elever har fått plass på yrkesfag når de begynner på videregående om noen uker.

 2. Aktuelt

  World Youth Skills Day

  15. juli er det World Youth Skills Day, initiert av FN for å hedre unge dyktige fagutøvere og den positive betydning de har på velstandsutviklingen i vårt samfunn.

 3. Aktuelt

  Seminar og utstilling om fremtidens yrkesfag

  I forbindelse med Yrkesfagenes år 2018 arrangerer regjeringen i samarbeid med WorldSkills Norway utstillingen og seminaret “Fremtidens yrkesfag” på Teknisk Museum i Oslo den 31. august. Statsminister Erna Solberg åpner utstillingen og kunnskapsminister Jan Sanner åpner seminarat.

 4. Aktuelt

  Lærlinger sørger for rekruttering

  Martin M. Bakken har satset på lærlinger i mange år. – Dette er det viktigste vi gjør for å rekruttere nye medarbeidere, sier administrerende direktør Svein Tollersrud.

 5. Aktuelt

  Drømmer om å mekke Norges nye kampfly

  Gutta sa hun var for liten, skolens rådgiver at det ville bli for vanskelig. Det ga Janne Handrum (20) blaffen i. Nå lærer hun å mekke F-16, men drømmer allerede om å stramme grepet om mutterne på F-35.

 6. Aktuelt

  Hvorfor trenger vi flere læreplasser?

  Vi trenger flere læreplasser hvis vi vil at unge skal bruke utdanningsretten sin til yrkesfag. Myndigheten og partene i arbeidslivet jobber sammen for å få flere bedrifter og virksomheter til å ta et opplæringsansvar.

 7. Aktuelt

  Snekkeryrket gjennom "ungdomsbriller"

  Yrkesfagenes år 2018 har innledet et samarbeid med gruppen "Ung Snekker" i Norsk Trevare. Sammen skal vi heve yrkesfagenes anseelse og samtidig promotere snekkeryrket.

 8. Aktuelt

  Læreplassjeger - bli med!

  Kampanjen Yrkesfagenes år 2018 samarbeider med fylkeskommunene om å finne flere lærebedrifter og læreplasser. Denne aktiviteten kaller vi "Læreplassjeger". Lanseringen skjer 14. mai av kunnskapsminister Jan Tore Sanner i Tromsø.

 9. Aktuelt

  Tilfeldig valg kan åpne mange muligheter

  Mulighetene dukker opp og valgmulighetene er mange. Slik beskriver Espen Stene (35) hverdagen som rørlegger. Valg av faget ble litt tilfeldig for hans del, men han visste han ville gjøre noe praktisk.

 10. Aktuelt

  Resultater fra Skole-NM 2018

  De første resultatene fra Skole-NM 2018 er nå klare. Det er kåret vinnere i 16 yrkesfag og vi gratulerer både vinnerne og de øvrige deltakerne.