Yrkesfag

Innhold

  • Yrkesfag
  • Unge ambassadører for yrkesfag

Unge ambassadører for yrkesfag

Aktuelt

Publisert

Unge ambassadører for yrkesfag

Unge ambassadører for yrkesfag.

Atten unge ambassadører for kampanjen ”Yrkesfagenes år 2018” var nylig samlet på et møte hos WorldSkills Norway i Oslo. De skal jobbe med å spre kunnskap om yrkesfag i sosiale medier til andre unge.

På samlingen ble de orientert om kampanjen og man snakket om hvordan de kan bruke sosiale medier for å fremme yrkesfagene. De gode historier skal spres via Facebook, Instagram, Youtube, Twitter og Snapchat på hashtaggene #mittyrkesfag (ambassadørenes tag), #yrkesfagenesår og #yrkesfag.

Sandra Antonsen butikkslakter-lærling, Meny Trekanten i Asker fikk forespørselen om å bli ambassadør for kampanjen fra sin sjef:

- Jeg takket ja til utfordringen. Jeg synes dette høres spennende ut. Det er viktig å fremme yrkesfagene.

Snakke opp yrkesfag

Det som ambassadørene skal poste i sosiale medier skal snakke opp yrkesfagene slik at flere ungdommer blir interessert i yrkesfagene. Anette Hansen, kokkelærling på Kafe Henrikke på Høgskolen i Sør-Øst Norge i Porsgrunn, er enig.

- Jeg tenker at dette er en fin utfordring for å fremme mitt yrke til andre unge. Yrkesfag er et bra valg å ta.

Med på ambassadør-laget har de også med seg Jannicke Johnsen Remme, kjøttansvarlig på Meny Torvet i Kristiansand:

- Jeg valgte yrkesfag fordi jeg trenger et yrke hvor jeg ikke sitter stille på et kontor, men gjør noe praktisk. Dessuten har mat alltid vært en stor interesse for meg.

 Som ambassadørene vil de legge ut en post eller historie ukentlig. Dette vil være korte historier, gjerne med bilder eller video, som sier noe om hva hverdagen består av på jobb, hva som gjør faget og jobben spennende og hvordan man valgte fag og yrke.  Ambassadørene vil også svare på spørsmål fra andre unge om yrkesvalg. Mange fag var representert på møtet i dag, i tillegg til de nevnte bl.a. servitør, bilfag, automatisering, kontor- og administrasjonsfaget, helsearbeiderfaget, yrkessjåfør, salgsfaget, reiselivsfaget og flysystemekaniker.

Mange lærlinger og unge fagarbeider har henvendt seg til WorldSkills Norway for å bli ambassadører i kampanjeåret. Det er bare å bli med!

Hvordan bli med?

Det er bare å poste gode historier fra arbeidsplassen din og faget ditt på den plattformen du er mest bekvem med, enten dette er Facebook, Instagram, Snap eller YoU-Tube. Du kan følge med på vår nettside yrkesfag.no (som vil åpnes i forbindelse med lanseringen 1. februar)på hva som skjer i kampanjen og få mye informasjon som du også kan tipse andre om.

Facebook

Vi bruker WorldSkills Norway – Yrkesfagenes år 2018@WorldSkillsNorway.  Her kan du gjerne "like", kommentere og dele dine egne oppdateringer, husk å dele "offentlig"! (ellers blir det bare dine venner som får se og dele oppdateringene, og de kjenner deg jo fra før.

Vil du lage en liten historie eller videosnutt med mobilen din for å dele? – tagg oss i oppdateringen eller send til redaksjonen. Vi ser på det som kommer inn og tar med så mye som mulig.

Instagram - #mittyrkesfag    # yrkesfagenesår   #yrkesfag

Et tips er å lage deres eget ambassadørbilde; ha på deg arbeidsklær, vær på arbeidsplassen og ta en selfie. Legg inn kommentar om hvilket yrkesfag du har og hva du synes er mest interessant og gøy med det.

Hvor mange #mittyrkesfag klarer vi å telle opp når kampanjen går mot slutten?

YouTube-kanalen WorldSkills Norway

Her ønsker vi at du abonnerer – det vil se "følger" vår kanal. Om du lager egne videoer eller kjenner til filmer du synes er bra om yrkesfag -tips oss gjerne på FB-siden. Oppfordre andre til å bli abonnenter på kanalen vår, og særlig unge som skal velge utdanning, foreldre og andre som trenger å vite mer om yrkesfagene og arbeidslivet.
I dag har vi 69 abonnenter – hvor mange klarer vi sammen å få i løpet av Yrkesfagenes år?

Spørsmål:

Ta kontakt med sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway, 915 58 110, epost: el@norskindustri.no