Yrkesfag

Innhold

  • Yrkesfag
  • Super-reserve Meling tok gullet

Super-reserve Meling tok gullet

Nikolai Meling er nybakt Norgesmester i baking etter å ha levert kanskje tidenes beste produkter i en nasjonal bakekonkurranse. Og det etter kun å ha trent i en uke!

Det ble en god og jevn start på alle deltakerne i norgesmesterskapet, men Loic Arquetout begynte etter hvert å få problemer med tiden. Det gjorde at han på slutten av konkurransen i praksis var ute av gullkampen. Både Nikolai Meling og Jonathan Burt ga hverandre kamp helt til målstreken.

Slik endte NM i baking 2018:
1: Nikolai Meling, Harmoni Håndverksbakeri AS (Porsgrunn)
2: Jonathan Burt, Tollboden Bakeri AS (Flekkefjord)
3: Loic Arquetout, Søtt+Salt AS (Bergen)

Imponerende prestasjon

Meling kom inn en uke før konkurransen etter at Fredrik Lønne måtte melde pass på grunn av en skade. Det er en sterk prestasjon å komme inn i en konkurranse på så kort varsel, men Lønne hadde gjort et godt forarbeid. Det forteller også noe om Meling sin kapasitet og kompetanse. Og ikke minst er han fortsatt varm i trøya med trening frem til VM som ga en suveren tredjeplass. For mens andre hadde store problemer med tiden på dagens konkurranse, hadde Meling veldig god tid.

Hans prestasjon i NM er en imponerende prestasjon og føyer seg inn i rekken av meritter for den unge bakeren som har gått i lære, både hos vår egen Morten Schakenda og hos svenskenes verdensmester Håkan Johansson. Sammen med ståpåvilje, har det skapt en baker som vi vil få se mye av i årene som kommer.

 Gjengitt etter tilatelse fra bakeri.net