Yrkesfag

Innhold

  • Yrkesfag
  • Stor norsk medaljefangst i Yrkes-EM

Stor norsk medaljefangst i Yrkes-EM

Gullet gikk til anleggsgartnerne Nils Karjetta fra Sandefjord og Kjetil Sigurd Marius Schwoch fra Åsgårdstrand

Gullet gikk til anleggsgartnerne Nils Karjetta fra Sandefjord og Kjetil Sigurd Marius Schwoch fra Åsgårdstrand

De norske deltakerne på Yrkes-EM i Budapest stakk lørdag kveld av med et gull, et sølv og tre bronse. I tillegg ble vi femte beste nasjon og best i Norden.

Last ned resultatliste

Medaljeoversikt per land

Gullet gikk til anleggsgartnerne Nils Karjetta fra Sandefjord og Kjetil Sigurd Marius Schwoch fra Åsgårdstrand. I denne konkurransen skulle de lage en takterrasse, komplett med vegetasjon, vann og møbler, og tilrettelagt for blant annet fugler og insekter. Gjennom hele konkurransen lå gutta veldig godt an, og dommerne likte resultatet så godt at de kronet det med gull.

Med 759 poeng ble de også Best of Nation.

Kunnskapsministeren hilser

Sølvet gikk til sveiser Jon Arne Hjelmstadbakk fra Markabygda, mens elektriker Ståle Brå fra Melhus, bilmekaniker Jon Sindre Lund Gabrielsen fra Håvåg og lastebilmekaniker Tor Øyvind Venemyr Voreland fra Vennesla tok hver sin bronse.

– Gratulerer med flott innsats og gode resultater i Yrkes-EM! Vi er stolte av dere og innsatsen dere har lagt ned. Dere er viktige ambassadører for yrkesfag, sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner.

Formidabel laginnsats

I tillegg til pallplasseringene fikk fem av deltakerne tildelt Medallion for Excellence, som går til de som har oppnådd 700 poeng eller mer uten å havne på pallen. Det har med andre ord hvert en helt fantastisk innsats fra hele det norske laget.

– Vi er kjempefornøyde! Vi er femte beste land i Europa og best i Norden! Det norske laget har gjort en strålende innsats, med en gjennomsnittlig poengsum på 710 poeng. Målet for Norge var minst tre på pallen og at minst halvparten skulle oppnå over 700 poeng, så vi er godt over dette. Jeg er kjempestolt av alle deltakerne, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway.

Bilder fra konkurransen (bilder fra seremonien ligger nederst i albumet "Yrkes-EM 2018 - Budapest")

Bilder av de øvrige vinnere:

Jon Arne Hjelmstadbakk

Sølv til sveiser Jon Arne Hjelmstadbakk.

 

Jon Sindre Gulbrandsen

Bronse til bilmekaniker Jon Sindre Gulbrandsen.

 

Tor Øyvind Vorreland

Bronse til lastebilmekaniker Tor Øyvind Vorreland.

 

Ståle Brå

Bronse til elektriker Ståle Brå.