Yrkesfag

Innhold

  • Yrkesfag
  • Snekkeryrket gjennom "ungdomsbriller"

Snekkeryrket gjennom "ungdomsbriller"

Aktuelt

Publisert

Gruppen "Ung snekker" i Norsk Trevare

Gruppen "Ung snekker" i Norsk Trevare sammen med daglig leder Jannis Barbantonis (t.v.) og faglig leder Ivar Horsberg Hansen (t.h.). Bak fra venstre: Nikolai Amdal, Vebjørn Bjerke og Marius Enger Sæthre. Foran i midten: Milda Sofie Palmgren, Lise Petersen og Svein Bjarte Lindel.

Yrkesfagenes år 2018 har innledet et samarbeid med gruppen "Ung Snekker" i Norsk Trevare. Sammen skal vi heve yrkesfagenes anseelse og samtidig promotere snekkeryrket.

Formålet med gruppa er å gi Norsk Trevare innspill på hva som er viktig i rekrutteringsarbeidet. Hvordan opplever de det å være lærling? 

- Vi ønsker også å bruke disse ungdommene som rollemodeller i vårt arbeid overfor ungdom. Flere av dem har deltatt i rekrutteringsarbeid lokalt i regi av Opplæringskontorene, basert på et konsept som kalles "Rekrutteringspatrulje". Vi lufter også tanker og ideer om vår strategi knyttet til fremtidig synlighet for bransjen, med disse flotte ungdommene, sier Jannis Barbantonis.

Gruppa skal bl.a. jobbe med egne sider på sosiale medier under navnet "Ung snekker". https://www.facebook.com/UngSnekker/

Elisabeth Lange i WorldSkills Norway er glade for samarbeidet med Norsk Trevare:

- Vi ønsker Milda, Nikolai og Svein Bjarte velkommen som yrkesambassadører. De vil snarlig få sin egen ambassadørside på www.yrkesfag.no. I tillegg var det moro å få Lise Petersen til å ta Snapchat-stafetten vår denne uken.