Yrkesfag

Innhold

  • Yrkesfag
  • Mangler over 90.000 fagarbeidere

Mangler over 90.000 fagarbeidere

Aktuelt

Publisert

Næringslivet mangler fagarbeidere! Prognoser viser at Norge vil mangle over 90 000 fagarbeidere innen 2035. Nå har regjeringen, WorldSkills Norway og partene i arbeidslivet startet rekrutteringskampanjen "Yrkesfagenes år 2018".

Styreleder i WorldSkills Norway Svein Oppegård

– Norge trenger rett og slett at flere ungdommer velger og gjennomfører en yrkesfaglig utdanning for at velferdsstaten skal bestå. 2018 blir derfor et kampanjeår hvor yrkesfagene settes i fokus, og hvor partene i arbeidslivet går sammen om å fronte yrkesfagene, sier styreleder i WorldSkills Norge, Svein Oppegaard. 

Målet med kampanjeåret er å få flere ungdommer og foresatte til å se at en yrkesfaglig utdanning gir både jobb og videre karrieremuligheter. Samtidig ønsker vi at flere bedrifter, både private og offentlige, skal se nytten og verdien av å ta inn lærlinger.

Flere virkemidler skal brukes i kampanjen; ungdom skal veilede ungdom, bedrifter skal veilede bedrifter, og lærere og rådgivere skal få tips og gode historier om hvordan arbeidslivet fungerer og hva det innebærer for ungdommen å ta en yrkesfaglig utdanning.  


Se også adm. dir. Stein Lier-Hansen i Norsk Industri sin oppfordring til ungdom til å velge yrkesfag:


Kampanjestart 1. februar

I tillegg til partene i arbeidslivet er også Elevorganisasjonen med på laget. Starten for kampanjen er lagt til deres årlige yrkesfagkonferanse i Trondheim 1. februar. Elevorganisasjonen har, i likhet med partene i arbeidslivet, yrkesfagene høyt på agendaen.

På konferansen deltar blant andre statssekretær Atle Simonsen fra Kunnskaps- og integreringsdepartementet, sammen med representanter for NHO, LO, Elevorganisasjonen, politisk ledelse i Trøndelag fylkeskommune og WorldSkills Norge. Sistnevnte er ansvarlig for kampanjeåret. 

Vinner av Mesternes mester, Marco Elsafadi, er kampanjens hovedambassadør, og deltar også på konferansen. På arrangementet deltar over 300 personer, hvorav ca. 150 fra organisasjonene i arbeidslivet, opplæringskontor, skoler, fylker, og ca. 150 fra Elevorganisasjonens apparat fra hele landet.

Om WorldSkills Norge
WorldSkills Norge er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning, og som har fått i oppdrag fra regjeringen om å fronte kampanjen «Yrkesfagenes år 2018».

 

Kontaktinformasjon WorldSkills Norge:
Styreleder Svein Oppegård, e-post: svein.oppegaard@nho.no  - mobil: 92 43 01 22
Sekretariatsleder Elisabeth Lange, e-post: el@norskindustri.no  - mobil: 91 55 81 10