Yrkesfag

Innhold

  • Yrkesfag
  • Bli kjent med yrkesfagene på Snapchat

Bli kjent med yrkesfagene på Snapchat

Aktuelt

Publisert

Ambassadører fra flere yrkesfag viser frem sin arbeidshverdag på nyopprettet Snapchat-konto: worldskills_no. Bli med og ta følge! Denne uken følger vi Espen Haulan Johansen som jobber som kokkevikar på Sykehuset i Østfold.

I yrkesfagene lærer man ved å bruke hodet og hendene til oppgaver, enten dette er å reparere et fly, yte god service, designe ting, passe på datasikkerhet eller ha omsorg for mennesker. Vi har over 180 lærefag i Norge, og nå kan du bli kjent med bredden av yrkesfag gjennom den nye Snapchat-kontoen til WorldSkills Norway.

Gjennom kampanjen Yrkesfagenes år skal vi synliggjøre aktiviteter knyttet til yrkesopplæring og arbeidslivet. Snapchat-kontoen går på rundgang mellom forskjellige unge mennesker som går eller har gått yrkesfag. Vi ønsker å vise frem ulike arbeidsplasser, yrker og oppgaver. Da kan alle som lurer på om yrkesfag er noe for dem få et ekte innblikk i hvordan det er. Og så har vi lyst til å vise hvor mange forskjellige, spennende, viktige og morsomme yrker som faktisk finnes!

Uke 9: elev Kristine Larsen på Skoleskipet Gann 

I uke 9 viste Kristine  oss sitt #yrkesfag. Hun går maritime fag på Skoleskipet MS Gann (Her kan du tagge skoleskipet). Hun er straks 18 år og kommer fra Tau, en 40-minutters ferjetur utenfor Stavanger.

Skoleskipet utdanner årlig 60 elever innen VG1 Teknikk og Industriell Produksjon (TIP) og 60 elever innen VG2 Maritime Fag. Elevene bor på skipet, spiser alle måltider om bord, og seiler i inn- og utland. Ikke akkurat en A4 skolehverdag!

 - Jeg valgte denne utdanningen fordi jeg kjente at jeg trengte en forandring og komme meg litt bort. Jeg er veldig glad i å reise og møte nye mennesker, derfor var denne utdanningsveien noe for meg. Jeg har bekjente som har motivert meg til å velge MS Gann og jeg angrer ikke!

På fritiden bruker hun enten tid på å være med elever og venner ombord på skolen, eller så liker hun også godt å reise hjem i helgene for å bruke tid på familie og venner som hun ikke ser så ofte. Nå skal hun gi oss en et innblikk i en helt spesiell skolehverdag.

Følg worldskills_no på Snapchat for å se hvordan det er å gå maritime fag på et skoleskip! 


Uke 8: matroslærling Jan-Rune Smenes Reite

I løpet av året vil ulike personer som har gått yrkesfag vise frem sin arbeidshverdag i en uke hver. Først ut var matroslærling Jan-Rune Smenes Reite. Han er 19 år, og matroslærling om bord på Subsea-båten Olympic Intervention IV.

Etter 10. klasse var Jan-Rune helt sikker på at det var en maritim karriere han ville ha. Derfor søkte han seg inn på Teknikk og industriell produksjon (TIP) på Herøy vidaregåande skule, og etterpå gikk han videre til maritime fag. Lærlingtiden hadde han først om bord på forsyningsskipet Olympic Energy.

 Fremover kan du følge arbeidshverdagen på mange spennende arbeidsplasser! Søk etter worldskills_no på Snapchat eller scan denne koden:

 Har du lyst til å vise frem din arbeidshverdag?
Ta kontakt med oss! 

Send en e-post til WorldSkills Norway.